Paul McCartney ontsnapt aan helikoptercrash

© Reuters

Ex-Beatle Paul McCartney en zijn vrouw Nancy Shevall verongelukten net niet tijdens een helikoptervlucht bij hun landgoed in East Sussex.

Paul McCartney en zijn vrouw waren ei zo na betrokken bij een helikoptercrash. Het voorval gebeurde in mei maar het nieuws raakte nu pas bekend.

De ex-Beatle en zijn vrouw zaten in een Sikorsky S-76C helikopter toen hun piloot plots gedesoriënteerd raakte door het slechte weer. Het toestel stevende af op enkele bomen op hun landgoed. De piloot kon een mogelijk fatale crash op het nippertje vermijden: hij slaagde er in om de bomen te ontwijken en alsnog veilig te landen op een nabijgelegen vliegveld.

Het nieuws kwam nu pas aan het licht omdat de Air Accidents Investigation (AAIB) een onderzoek startte naar het incident. Daaruit bleek dat de helikopter de bomen op amper een halve meter ‘miste’ en dat de weersomstandigheden die dag slecht waren.

Paul McCartney en Nancy Shevall hadden helemaal niet door dat ze op het nippertje ontsnapt waren aan een crash. Het koppel weigert ook om commentaar te geven over het voorval. (JV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content