Paul McCartney neemt song op naar aanleiding van VN-klimaattop

© EPA

Paul McCartney heeft samen met enkele andere bekende muzikanten een song opgenomen om aandacht te vragen voor de klimaatverandering. Hij doet dat naar aanleiding van de belangrijke VN-klimaattop in Parijs.

Ex-Beatle Paul McCartney verzamelde vijftien bekende en minder bekende muzikanten voor zijn project, onder meer Jon Bon Jovi, Sheryl Crow en Colbie Caillat. Met hun gezamenlijke Love Song To The Earth vragen ze aandacht voor de klimaatverandering.

De timing heeft alles te maken met de VN-klimaattop in Parijs eind dit jaar. Daarop moet een groot klimaatakkoord tot stand komen om de opwarming van de aarde onder 2 graden Celsius te houden.

Vegetarisch

Het project van McCartney doet enigszins denken aan Do they know it’s Christmas? en We Are The World, songs die een hele reeks bekende namen uit de Britse en Amerikaanse muziekwereld in 1984 en 1985 opnamen in een reactie op de grote hongersnood in Afrika.

Love Song To The Earth is sinds vrijdag te koop via iTunes, de online muziekwinkel van Apple. Op 11 september volgt de officiële lancering.

Paul McCartney heeft zich al vaker uitgesproken over grote milieuthema’s. Zo is hij een bekend voorstander van vegetarisch eten. In 2009 lanceerde hij met Coldplay-zanger Chris Martin en opnieuw Sheryl Crow de Meat Free Monday-campagne. Daarin vroeg hij om geen vlees te eten op maandag en zo de opwarming van de aarde te helpen tegengaan. (IPS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content