Paul McCartney geeft eerste Belgische festivalconcert op Rock Werchter 2016

Paul McCartney © Belga Image

Niemand minder dan Sir Paul McCartney is toegevoegd aan de line-up van Rock Werchter 2016. Hij bestijgt het podium op donderdag 30 juni, samen met kleppers als Ellie Goulding en New Order. Ook het Nederlandse Pinkpop kondigt vandaag de komst van de ex-Beatle aan.

Het is de eerste keer dat McCartney, bijna vijftig jaar na The Beatles, een festivaloptreden geeft in België. Rock Werchter-baas Herman Schueremans laat weten enorm blij te zijn dat de gewezen Beatle heeft toegehapt. ‘Hij was de nummer één op mijn wishlist’, aldus Schueremans. ‘McCartney is een van de laatste grootheden die we in de rijke festivalgeschiedenis van Werchter – zie ook Classic en Boutique – nog niet op bezoek hadden gehad. Eindelijk zit alles deze keer mee.’

McCartney ook afsluiter Pinkpop

Ook de organisatoren van Pinkpop mogen zich vereerd voelen met de komst van McCartney. Vandaag maakte het Nederlands festival, bijna gelijktijdig met Rock Werchter, bekend dat hij deel uitmaakt van hun line-up. Dat maakt van zijn komst eveneens het eerste festivaloptreden in Nederland. McCartney zal Pinkpop afsluiten op 12 juni.

De ticketverkoop van Rock Werchter 2016 is een tijdje geleden van start gegaan. Dag- en combitickets zijn nog steeds beschikbaar via rockwerchter.be. De kaartjesverkoop van Pinkpop 2016 gaat eind deze week van start.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Jelle Geuns

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content