Paul Couter van legendarisch duo Tjens Couter overleden

Paul Couter (midden) met Arno en fotograaf Danny Willems in Parijs

Muzikant Paul Couter is dinsdag op 72-jarige leeftijd overleden. Hij vormde met Arno het legendarische duo Tjens Couter en maakte ook even deel uit van T.C. Matic.

Muziekpromotor Bath Foam Throne meldde het overlijden in een persbericht.

Als lid van Tjens Couter stond de gitarist samen met goede vriend Arno aan de wieg van een stukje Belgische muziekgeschiedenis.

Net als Arno Hintjens was Couter (echte naam Paul Decoutere) afkomstig van de kust. In 1972 speelden ze voor het eerst samen in de bluesband Freckleface. Drie jaar later vormden ze het legendarische duo Tjens Couter, een samentrekking van hun familienamen. ‘Hij was de eerste die in mij geloofde’, zei Arno recent in Knack over hem.

Exit ‘zonder ruzie’ uit T.C. Matic

Tjens Couter vormde de basis van T.C. Matic, de formatie die met Arno als frontman zou uitgroeien tot één van de belangrijkste Belgische bands van de jaren tachtig. Enkele maanden na de oprichting in 1980 zei Couter de band echter al vaarwel. Het nieuwe geluid van T.C. Matic was minder aan hem besteed. Hij werd vervangen door Jean-Marie Aerts.

‘Arno en ik zijn gescheiden zonder ruzie te maken’, zei hij daarover in Knack. Hij voegde er lachend aan toe: ‘Al kwam dat misschien ook omdat we niet op dezelfde vrouwen vallen’.

Couter bleef wel zijn hele leven lang muziek maken op kleinere podia. De laatste maanden van zijn leven verbleef hij op de palliatieve zorgafdeling van een Gents ziekenhuis. Begin deze maand bracht hij nog een album uit, Domisoldo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content