Paisley Park wordt Prince-museum

Paisley Park © Alex Young

Familie en vrienden van de popartiest bevestigen dat het domein in Minneapolis een Prince-museum wordt.

‘We willen Paisley Park omvormen tot een museum ter nagedachtenis aan Prince. Speciaal voor de fans. Prince hield veel van zijn leven privé, maar hij zou hebben gewild dat zijn muziek wordt herinnerd’, verklaarde Maurice Phillips, de schoonbroer van Prince, aan de Britse krant The Sun.

Ook Sheila E., die vaak met Prince samenwerkte, bevestigt het nieuws. De zangeres, percussioniste en drumster verklaarde in een interview met Entertainment Tonight dat Prince ook zelf plannen had om het gebied om te vormen tot een herinneringsplaats. ‘Hij was bezig met het verzamelen van memorabilia en souvenirs van shows zodat Paisley Park een plaats zou worden waar fans kunnen verzamelen en meer te weten kunnen komen over zijn leven en zijn carrière.’

Paisley Park bevat volgens de Amerikaanse artieste nog veel te ontdekken schatten. ‘Er is een hal waar zijn awards staan. Prince schonk er zelf niet veel aandacht aan, maar dacht dat de fans ze wel zouden willen zien. Bovendien hangen er ook veel foto’s in het landgoed, sommige heeft het publiek nog nooit gezien’, zei Sheila E. Ze zal ook een muzikale herdenkingsceremonie als eerbetoon aan de artiest leiden.

The Revolution
The Revolution© /

Ook de vijf originele leden van The Revolution, de begeleidingsband van Prince tijdens de jaren ’80, zullen de artiest herdenken. ‘We hebben beslist, nadat we drie of vier dagen samen hebben gerouwd om de dood van Prince, dat we opnieuw willen optreden’, verklaarden Wendy Melvoin, Lisa Coleman, Bobby Z., Brown Mark and Matt Fink in een video, die op de sociale netwerksite Facebook werd gepost.

Prince startte de band op in 1979 in Minneapolis. De band is vooral bekend als begeleidingsband van de film Purple Rain en het album 1999.

(EL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content