Paisley Park wordt permanent Prince-museum

© Instagram

Het domein van Prince in Minneapolis wordt een permanent museum, ter nagedachtenis van de overleden Amerikaanse zanger.

Met de goedkeuring van de lokale burgemeester van Chanhassen worden de deuren van Paisley Park, het landgoed van Prince, permanent open gesteld voor het grote publiek. Fans van Zijne Purperen Hoogheid krijgen zo de unieke kans om zich te laten onderdompelen in het private heiligdom waarin de artiest zijn creativiteit botvierde en zijn muzikale parels bijschaafde in een opmerkelijk productie-complex.

Bezoekers krijgen onder meer een kijk in zijn persoonlijke archieven, zijn garderobe, zijn eigen ‘concertruimte’ , maar ook zijn awards, muziekinstrumenten, video-recordings, artwork en moto’s staan er uitgestald.

Helemaal zoals Prince het zelf gewild had, zo meent zijn entourage. ‘Hij was al bezig met het verzamelen van memorabilia en souvenirs van shows zodat Paisley Park een plaats zou worden waar fans kunnen verzamelen en meer te weten kunnen komen over zijn leven en zijn carrière’, klinkt het. Een must-see dus, voor wie ooit Minneapolis als tussenstop tijdens zijn Amerikaanse trip plant.

Prince' Foo Foo Room (ofte de knuffelruimte) in Paisley Park, met links de deur naar The Vault, de kluis waarin hij zijn onuitgegeven muziek bewaarde.
Prince’ Foo Foo Room (ofte de knuffelruimte) in Paisley Park, met links de deur naar The Vault, de kluis waarin hij zijn onuitgegeven muziek bewaarde.© Getty Images
Paisley Park wordt permanent Prince-museum
© Instagram

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content