Overlijden Luc De Vos: Stad Gent opent dinsdag rouwregister

Luc De Vos. © BELGA

In het Gentse stadhuis is vanaf dinsdag een rouwregister beschikbaar uit eerbetoon aan Gorki-frontman Luc De Vos.

De stad Gent heeft van de familie de toestemming gekregen om een rouwregister te openen. “Op dinsdag 2 december om 10 uur zal het college van burgemeester en schepenen dit als eerste ondertekenen. Het register zal vanaf dan gedurende een week beschikbaar zijn voor steunbetuigingen: iedereen kan het register in het stadhuis ondertekenen op werkdagen van 8 tot 17 uur”, meldt het stadsbestuur.

Ook Evergem, de geboortegemeente van Luc De Vos, opent een rouwregister. “Het bestuur van Evergem betuigt zijn medeleven met de familie van Luc. Luc De Vos is geboren in (de woonkern, nvdr.) Wippelgem en groeide daar ook op”, meldt het gemeentebestuur. Het rouwregister kan van dinsdag tot en met vrijdag ondertekend worden in het kasteel van Wippelgem van 10 tot 12 uur en van 15 tot 17 uur. Het rouwregister wordt ondertekend door de burgemeester en schepenen en er is ook een onlinerouwregister op evergem.be/mijnevergem.

Publieke begrafenis

De Gentse studentenzender Urgent.fm plant woensdag van 14 uur tot 16 uur een muzikaal eerbetoon aan Luc De Vos met onder meer Sioen, Erik Van Biesen en Tom Pintens. De familie van De Vos wil een publieke begrafenis in Gent maar het tijdstip en de plaats zijn nog niet bepaald.

Luc De Vos overleed op 52-jarige leeftijd aan een “acuut falen van een aantal vitale organen”. Zijn lichaam werd zaterdagavond tussen 17 en 17.30 uur aangetroffen in zijn werkplaats aan de Gentse Kasteellaan. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content