Overleden Beastie Boy Adam Yauch wil muziek niet in reclamespots

De hiphopmuziek van de Beastie Boys zal in de toekomst niet gebruikt kunnen worden voor reclamespots. Dat was de laatste wens van de recent overleden MC Adam Yauch.

Adam Yauch, MC van de bekende Newyorkse hiphopformatie Beastie Boys, overleed dit jaar op 47-jarige leeftijd aan kanker. In zijn testament, dat recentelijk werd vrijgegeven, verklaart de New Yorkse rapper dat hij geen toestemming geeft om zijn muziek te gebruiken voor reclamespots.


‘In geen enkel geval mag mijn afbeelding, naam, muziek of enig intellectueel eigendom dat door mij is gecreëerd, gebruikt worden voor reclamedoeleinden”, liet Yauch in zijn testament neerschrijven. De Beastie Boy gaf zijn vrouw Dechen Wangdu de toestemming om zijn nalatenschap te beheren.


Hoewel Yauch zijn wensen uitdrukkelijk verwoord heeft, is het niet duidelijk of dit iets verandert aan de licentie van de Beastie Boys-muziek. Mike Diamond en Adam Horovitz, de overige leden van de Beastie Boys, namen onlangs nog juridische stappen tegen energiedrankfabrikant Monster omdat die zonder toestemming hun muziek had gebruikt. (AVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content