Oudejaarsvuurwerk in Gent wordt ode aan Luc De Vos

© Belga

Het oudejaarsvuurwerk in Gent wordt dit jaar een hommage aan Luc De Vos, de Gorki-frontman die op 29 november overleed. Dat maakte schepen van Cultuur en Evenementen Annelies Storms (sp.a) vrijdag bekend.

Luc De Vos overleed op 52-jarige leeftijd aan een acuut falen van een aantal vitale organen. Zijn lichaam werd op 29 november aangetroffen in zijn werkplaats aan de Gentse Kasteellaan. Op de afscheidsviering in de kerk Onze-Lieve-Vrouw Sint-Pieters en op het Sint-Pietersplein in Gent waren meer dan 15.000 mensen aanwezig. De dienst Evenementen en Feesten heeft nu beslist dat het oudejaarsvuurwerk een eerbetoon wordt aan de zanger. “Het wordt een leuk feestje”, zegt schepen Storms. “Het wordt een feeëriek spektakel dat een hommage brengt aan Luc De Vos, met muziek van Gorki.

Op een LED-scherm van 15 vierkante meter groot zullen teksten en beelden van hem geprojecteerd worden.” Het vuurwerk wordt afgeschoten door de Groep Vangelabbeek uit Lanaken, die de voorbije jaren ook al instond voor het eindejaarsvuurwerk in Gent. Het vuurwerk op de site Portus Ganda start op 31 december om klokslag middernacht. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content