Ottertrotterfestival trapt De Zomer Is Van Mechelen op gang

© iStock

Het Ottertrotterfestival, sinds jaar en dag de opener van de Mechelse festivalzomer, is zondag onder een fikse regenbui van start gegaan. Met de introductie van herbruikbare bekers is het festival duurzamer dan ooit.

Volgens Kristof Calvo, voorzitter van De Zomer Is Van Mechelen (DZIVM), was de opstart van het festival enorm moeilijk. “We waren nog maar pas begonnen toen we te maken kregen met verschrikkelijk weer, waardoor heel wat mensen gewoon thuis bleven. Eens het ergste voorbij was, merkten we dat we toch een heel trouw publiek hebben.”

Rond 20.00u waren zo’n 6.000 mensen opgedaagd. “Ik ben daar echt zeer trots op”, aldus Calvo. “Ottertrotter is echt hét begin van de Mechelse festivalzomer en ondanks het slechte weer bewijzen we echt dat je deze zomer in Mechelen moet zijn om te feesten. Ottertrotter is een mondiaal en duurzaam festival voor het hele gezin.”

Op het podium in Mechelen stonden onder meer Rootman J. & Zionyouth Crew, Paradise Bangkok Molam International Band, Bitori, Vieux Farka Touré en Funky Bompa. Voor voetballiefhebbers werd ook een groot scherm geïnstalleerd zodat ze niets van de wedstrijd Hongarije-België op het EK Voetbal hoeven te missen.

Tijdens Ottertrotter werd voor het eerst gebruik gemaakt van herbruikbare bekers. Een test die Calvo geslaagd noemt. “Mensen betalen voor hun beker maar krijgen hun geld terug als ze ‘m terug inleveren”, zegt hij. “Iedereen wint maar vooral het milieu. De komende weken zullen we bekijken of we de herbruikbare bekers ook in de toekomst op andere evenementen kunnen inzetten.” (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content