Oscar and the Wolf zes keer genomineerd voor een MIA

© Wouter Van Vaerenbergh

De popband Oscar and The Wolf is de grote favoriet voor de achtste editie van de Music Industry Awards (MIA’s), de belangrijkste Vlaamse muziekprijs.

De groep is in totaal zes keer genomineerd en gaat daarmee nipt Stromae en Gabriel Rios vooraf. Dat melden Muziekcentrum Vlaanderen en VRT, de organisatoren van het evenement.

Oscar and The Wolf is onder meer genomineeerd voor het beste album (met “Entity”), de beste videoclip (met het nummer “Strange Entity”) en als beste groep. Ook in de categorieën doorbraak, alternative en artwork maakt de band nog kans op een prijs.

Stromae opnieuw vijf maal genomineerd

Daarnaast valt op dat Stromae, die vorig jaar al met het recordaantal van acht MIA’s aan de haal ging, opnieuw vijf keer genomineerd is. Hij maakt meer bepaald kans op de MIA voor de beste popartiest, mannelijke soloartiest en best live act. Met het nummer “Ta Fête” is hij zowel genomineerd in de categorie beste videoclip als in de categorie hit van het jaar.

Gabriel Rios maakt eveneens kans op vijf awards, in de categorieën solo man, hit van het jaar (met het lied “Gold”), live act, album en auteur/componist. Verder zijn Admiral Freebee, Intergalactic Lovers en Triggerfinger nog drie keer genomineerd.

In totaal worden er zestien MIA’s uitgereikt. In zes categorieën wordt de winnaar door vertegenwoordigers van de muzieksector aangeduid, in de overige tien categorieën mag het publiek beslissen wie er de uiteindelijke laureaat wordt. Mensen kunnen daarvoor vanaf vandaag hun stem uitbrengen via de website mias.een.be. Stemmen voor de hit van het jaar kan enkel tijdens de rechtstreekse uitzending van het evenement op Eén.

De MIA’s worden op donderdag 8 januari uitgereikt.

(Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content