Oscar and the Wolf wint European Border Breakers Award

© Wouter Van Vaerenbergh

Oscar And The Wolf is een van de winnaars van de prestigieuze European Border Breakers Awards (EBBA), de Europese muziekprijs voor nieuwe, veelbelovende artiesten.

De Belgische band Oscar and the Wolf heeft de European Border Breakers Award 2016 (EBBA) gewonnen. Die prestigieuze muziekprijs wordt uitgereikt door de Europese Commissie in samenwerking met het Nederlandse Eurosonic Noorderslag festival.

De Brusselse groep, die wordt vergeleken met Fleet Foxes en Bon Iver, had groot succes met hun debuutplaat “Entity”. Het album, dat mee werd geproduceerd door zanger en songwriter Max Colombie, is net zo dromerig en duister als de bandnaam. Of zoals de band zelf zegt: ‘Onze sound is electronica met kinderlijke melancholie en voorstellingsvermogen.’

De European Border Breakers Awards willen grenzen doorbreken en talenten die met hun debuutalbum ook buiten de eigen landsgrenzen succes hebben, erkennen. Elk jaar worden 10 bands in de bloemen gezet. Oscar and The Wolf is deze editie de derde in het rijtje.

Eerder winnaars waren onder meer Adele, Milky Chance, Stromae, Emeli Sandé, Gabriel Rios, Hozier, Melanie De Biasio, Of Monsters and Men, Mumford & Sons, Lykke Li, Disclosure en Damien Rice.

De 30ste editie van Eurosonic Noorderslag vindt plaats van 13 tot en met 16 januari 2016 in Groningen. De focus ligt op de 13 landen uit Centraal-Oost-Europa: Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Estland, Hongarije, Letland, Litouwen, Polen, Macedonië, Roemenie, Servië, Slovakije en Slovenië. Elk jaar belicht Eurosonic Noorderslag een ander land om de diversiteit van muziektalent in Europa te laten zien.

Landen waar Eurosonic Noorderslag eerder de schijnwerpers op zette, zijn Frankrijk, Duitsland, Italië, Zweden, België, Noorwegen, Nederland, Ierland, Finland, Oostenrijk en IJsland. (DB)

Tickets zijn vanaf zaterdag 31 oktober om 13 uur verkrijgbaar via ticketmaster.nl en in Groningen bij de kassa van De Oosterpoort en Plato Groningen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content