Oscar and the Wolf kweekt roedel op Pukkelpop

© Wouter Van Vaerenbergh

(01:00, Marquee) U weet het al: Oscar and the Wolf heeft een nieuwe plaat uit en die klinkt geweldig goed. Ze mochten er donderdag een bomvolle Marquee mee afsluiten en kregen die van voor tot achter mee.

PLUS:

Oscar and the Wolf was vroeger een droompopgroepje, maar gelukkig is zanger Max Colombie naar de grootstad verhuisd. Hij en zijn alfaroedel maken nu bijpassende, op de toekomst gerichte muziek. Dat wil zeggen: smachtend sensuele neo-r’n b à la James Blake, How To Dress Well of S O H N, die het best in stomende en/of melancholische nachten gedijt. De downtempo beats en vaak smerige synths zitten de stem van Colombie werkelijk als gegoten. De repetitieve strijkers en minimalistische drumlijn van ‘Joaquim’ resulteerde op de Pukkelpopweide tot een diepe dubstep-achtige song. Het nummer greep de aandacht meteen en zorgde voor van voor tot achter – en zelfs daarbuiten – dansende of schurende Marquee. Radiosingles ‘Heartless’ en ‘Strange Entity’ werden luidkeels meegezongen, maar waren niets in vergelijking met de explosie die afsluiter ‘Princes’ was. Dat Oscar and the Wolf in het sensuele ‘Killer You’ zowel Fatman Scoop (“If you got a hundred dollar bill, put your hands up!”) als J-Lo (“I’m still, I’m still Jenny from the Block”) citeert, werd ook opgepikt door de dansende meute. De groep is klaar voor een nog grotere doorbraak en maakten dat uitermate duidelijk op de openingsdag van Pukkelpop.

MIN:

Sommige songs van ‘Entity’ missen wat eeuwigheidswaarde en schijnen af en toe in de oude rockstijl te vervallen. Niet dat daar iets mis mee is, maar we kunnen gewoon niet genoeg krijgen van die nieuwe sound.

HOOGTEPUNT:

Uiteraard, afsluiter ‘Princes’. Confetti is maar een hoop kleine stukjes papier, maar in combinatie met een lasershow, rookmachines, een vakkundig opgebouwde climax met kippenvelmomentje en orgasmekreten en natuurlijk het beste optreden van de hele dag, geeft het toch een mooi effect. Niet in het minst op het publiek, dat nog lang in extase bleef nazinderen.

AFTERMOVIEGEHALTE:

5/5

Partner Content