Ornette Coleman op Gent Jazz

Dat Norah Jones, Black Dub en Chick Corea naar het Gent Jazz komen, dat wist u al. De rest van het programma ziet er al even appetijtelijk uit, met als uitschieter het freejazzicoon Ornette Coleman.

Gent Jazz slaat van 7 tot en met 19 juli voor de negende keer zijn tenten op in de Gentse Bijloke, en doet dat met grote namen.

In het eerste gedeelte van het festival, gereserveerd voor klassieke en avant-gardejazz, springen behalve Chick Corea (met niemand minder dan Kenny Garrett, Christian McBride en Roy Haynes achter zich) ook de Pat Metheny Group en vooral Ornette Coleman eruit. Coleman was in 2007 nog dé uitschieter van Jazz Middelheim.

Het tweede luik van het festival, gewijd aan cross-over, biedt een Portugees-Braziliaanse soiree met Mariza en Gilbert Gil, en een electroavond met The Cinematic Orchestra en Kruder & Dorfmeister, die na een jarenlange scheiding elkaar hebben teruggevonden.

Daarrond, bij wijze van accolade, opent Norah Jones op 7 juli het festival en sluit Black Dub – het project van Daniel Lanois, Brian Blade en Trixie Whitley – op 19 juli het festival af.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content