Opnieuw Belgen op tweede plaats in DJ Mag Top 100

DJ's Dimitri Vegas and Like Mike © BELGA

Voor het derde jaar op rij staat het Belgische dj-duo Dimitri Vegas & Like Mike op de tweede plaats in de DJ Mag Top 100, de dj-poll die het Britse magazine DJ Mag ieder jaar organiseert. Dat is zaterdagavond rond middernacht bekendgemaakt tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE).

Dimitri Vegas en Like Mike zijn de artiestennamen van Dimitri en Michael Thivaios. Ze zijn van Griekse afkomst en groeiden op in Willebroek. ‘Het is intussen de derde keer dat we op de tweede plek in de lijst staan en toch went het niet. Het blijft een hele eer om de award in ontvangst te nemen. Want eigenlijk is het dankzij onze fans dat we zo hoog scoren’, reageerde Dimitri Vegas.

Na de bekendmaking mochten de twee broers zaterdagnacht aan een dj-set van een uur beginnen. Naast Dimitri Vegas & Like Mike prijkt ook de Brusselse dj Lost Frequencies, echte naam Felix De Laet, in de lijst. Vorig jaar veroverde hij als hoogste nieuwkomer de 26ste plek, en dit jaar stijgt hij naar nummer zeventien.

Hattrick voor Garrix

De winnaar dit jaar is voor de derde keer op rij Martin Garrix. Die eerste plaatsen komen nadat hij in 2014 op de vierde en in 2015 op de derde plaats was geëindigd. Hij is sinds zijn vijftiende actief als producer. Hij tekende op zestienjarige leeftijd zijn eerste platencontract en brak in 2013 internationaal door met ‘Animals’.

Het is al de 25ste keer dat de DJ Mag Top 100 wordt bepaald. Zoals steeds gebeurde dat op basis van een publieke stemming. Elk jaar brengen meer dan een miljoen mensen uit 179 landen hun stem uit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content