Opname nieuwe album PJ Harvey is kunstperformance

© Koen Keppens

Voor de opnames van haar nieuwe album gaat PJ Harvey in zee met een kunstenaarscollectief. De opnames, opgevat als een kunstproject, kunnen gevolgd worden door het grote publiek.

PJ Harvey’s negende album, geproducet door Flood en John Parish, wordt een kunstig werkstuk. Tijdens de opnames van de plaat worden de deuren opengezet voor het grote publiek en de opnamelocatie ingericht als een architecturale installatie. Voor het hele gebeuren gaat de Zuid-Engelse zangeres in zee met het kunstenaarscollectief Artangel.

Wie Polly Jean en haar entourage aan het werk wil zien in een uniek decor (achter eenrichtingsglas), moet vanaf 16 januari in de Londense Somerset House zijn waar het project deeluitmaakt van een nieuwe tentoonstelling. Kaarten voor ‘Recording In Progress’ – zoals het project wordt genoemd – kosten 15 pond, omgerekend 19 euro.

Het laatste album van de gracieuze punkdichteres, ‘Let England Shake’, dateert van 2011 en was een behoorlijk stugge en maar ook exotisch klinkende plaat waarin ze haar gal spuwde over een wereld in conflict.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content