Opgelost: hier verstopte Kendrick Lamar zijn muzikanten in het Sportpaleis

Kendrick Lamar tijdens zijn optreden op de Grammy Awards © REUTERS

Tijdens het concert van Lamar was wel een liveband te horen, maar waar die muzikanten dan wel stonden, was tot nu een raadsel.

Na het optreden dat Kendrick Lamar dinsdag in het Sportpaleis gaf, hield één vraag de meeste bezoekers en recensenten bezig: had King Kendrick muzikanten bij en zo ja, waar zaten ze dan? Ook de recensent van Knack Focus vroeg zich af of Kung Fu Kenny niet eerder Karaoke Kenny was.

Heel wat fans dachten dat er een liveband achter het videoscherm stond. Dat klopt niet, blijkt uit een filmpje dat Peter Decuypere, ooit stichter van I Love Techno en vandaag onder meer auteur van boeken over muziek, marketing en events. In de korte video, die Decuypere op zijn Facebookpagina postte, is te zien dat de band rechts náást het podium staat opgesteld, met een gitarist, een toetsenist en een drummer in de rangen.

Decuypere maakte het filmpje vanuit de golden circle, de zone vlak voor het podium. ‘Dat niet alle muziek op tape stond, was me na een paar nummers al duidelijk. Ik had naast het podium al instrumenten zien staan voor het concert, maar ik ging ervan uit dat die nog op het podium moesten worden gezet. Niet dus, bleek toen ik tijdens het concert er nog eens ging kijken.’

Zelf stond Lamar alleen op het podium, op een danser na, en vernoemde hij zijn muzikanten ook niet op het podium. ‘Op die manier degradeert hij hen’, vindt Decuypere. ‘Jammer.’

Herlees het verslag van het concert van Kendrick Lamar door onze man hier.

WeloveEventshttps://www.facebook.com/weloveevents.be/https://www.facebook.comFacebook1280

Opstelling muzikanten Lamar

Deze opstelling hadden we nog niet gezien: muzikanten volledig verstopt naast het podium. Kendrick Lamar

Geplaatst door WeloveEvents op dinsdag 27 februari 2018

video1.0https://www.facebook.com/weloveevents.be/videos/1684464084974154/500

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content