Openluchttheater Oostende: Concerten, comedy & voorstellingen in feeëriek decor

© gf

De koningin der badsteden krijgt tijdelijk een feeëriek ‘amfitheater’ voor concerten, comedy en familievoorstellingen in het Maria Hendrikapark, naar analogie met het Openluchttheater Rivierenhof in Antwerpen. Onder meer Magnus, Cocorosie, Wim Mertens en Admiral Freebee zijn van de partij.

Het Maria Hendrikapark, door de Oostendenaars ook wel het Bosje genoemd, krijgt de tweede helft van augustus tijdelijk een nieuwe invulling. Naar analogie met het Antwerpse Openluchttheater Rivierenhof, wordt het schone stukje groen in de badstad gedeeltelijk ingericht als een concertruimte in de vorm van een amfitheater. Het halfrond opgaand bouwsel zal plaats bieden aan ruim duizend toeschouwers voor een avondje livemuziek, comedy of een gratis voorstelling met de hele familie.

De motor achter het initatief is Lust For Live, die ook de grote broer in de Scheldestad in goede banen leidt: ‘Afgelopen jaren deden we heel wat ervaring op met de organisatie van concerten in openlucht. We gingen op zoek naar een tweede locatie en vonden in Oostende daarvoor de geschikte plek.’

Openluchttheater Oostende: Concerten, comedy & voorstellingen in feeëriek decor
© gf

Voor de allereerste editie aan ’t zeetje staan al enkele mooie namen op de affiche: Les Truttes, Magnus, Admiral Freebee, Urbanus en de Fanfaar, Kapitein Winokio, Wim Mertens, Reymer & Isolde et les Bens en Taxiwars. Binnenkort worden meer artiesten bekendgemaakt.

‘We zijn enorm blij met de komst van het Openluchttheater naar het Maria Hendrikapark’, aldus Johan Vande Lanotte, schepen van Toerisme Oostende, in een persbericht. ‘Deze locatie, volledig omgeven door groen, spreekt bij velen tot de verbeelding. Er wordt een nieuwe, goeie mix gebracht die bovendien perfect aanleunt bij de andere activiteiten in de stad. Het Openluchttheater staat bewust gepland in de “kalmere” periode van de zomer om ook dan onze stad te laten bruisen. Het concept met livemuziek en comedy in openlucht past perfect in Oostende.’

Ticketverkoop start op 11 juni. (DB)

Openluchttheater Oostende: Concerten, comedy & voorstellingen in feeëriek decor
© gf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content