Openingsavond jubileumeditie Maanrock lokt 14.000 mensen naar Mechelen

© Belga

In Mechelen is de twintigste editie van het gratis stadsfestival Maanrock van start gegaan. Op het Feest Podium op de IJzerenleen knalden rond 17 uur de eerste tonen uit de boxen terwijl even later ook de jazzliefhebbers hun hart konden ophalen in het Hof van Busleyden. De openingsavond lokte zo’n 14.000 mensen naar Mechelen.

Vrijdagavond mocht de winnaar van de VibeContest de twintigste editie van Maanrock op gang trappen en werd al meteen de toon voor een feestweekend gezet met de komst van hitsensatie SNAP! . Hun debuutalbum The Power was begin jaren 90 goed voor een verkoop van 7 miljoen stuks wereldwijd en leverde hits af zoals ‘The Power’ en ‘Rhythm is a Dancer’, muziek die nog steeds bij iedereen bekend is.

De avond wordt rond 2 uur afgesloten door dj Christophe Lambrecht. Ook het Klassiek Podium opende vrijdag in het Hof van Busleyden, waar onder meer de vier finalisten van de JazzContest hun opwachting maakten. Zaterdag en zondag gaan ook het Groot Podium op de Grote Markt en het Apart Podium op de Botermarkt open.

Schitterend verjaardagsfeestje

mmMechelen-voorzitter Kristof Calvo is zeer tevreden met de opkomst, die voor vrijdagavond op zo’n 14.000 mensen wordt geschat. “Het ziet er naar uit dat dit een schitterend verjaardagsfeestje gaat worden”, zegt hij. “Onze openingsavond is de beste sinds jaren, alles verloopt vlot en ook de samenwerking met de veiligheidsmensen verloopt zeer goed, wat in deze tijden toch extra belangrijk is. De optredens in het Hof van Busleyden zijn een schot in de roos wat Mechelen opnieuw als jazz-stad op de kaart zet.”

De organisatie heeft waterkraantjes voorzien omdat ook dit weekend nog hete temperaturen worden voorspeld. Verder worden zowel zichtbaar als in burger heel wat (politie)mensen ingezet om de veiligheid op het festivalterrein te garanderen.

Maanrock startte in 1996 en is dit jaar aan haar 20ste editie toe. In 2013 werd het festival eenmalig overgeslagen, omdat er met de Hanswijkcavalcade al twee grote zomerevents de Mechelse binnenstad inpalmden. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content