Op museumbezoek met Anthrax

Anthrax © REUTERS

Twee dagen na Slayer mocht het New Yorkse Anthrax de Grote Vier van de thrash- en speedmetal vertegenwoordigen. Frontman Joey Belladonna en zijn troepen hadden er duidelijk zin in en gidsten Dessel doorheen een sfeervol museumbezoek.

PLUS: Joey Belladonna staat sinds vier jaar terug aan het roer van het kleinere broertje binnen de Grote Vier. En terecht, het is echt geen wonder dat de groep haar grootste successen met hem als frontman boekte. Hoewel zijn stem het niet honderd procent meer kon trekken, had hij er duidelijk zin in. Ook al heeft hij veel te veel energie om een plant genoemd te kunnen worden, zijn achternaam heeft hij duidelijk niet gestolen. Giftig liet hij zijn tanden zien en trakteerde de Graspopweide op absolute klassiekers als ‘Caught in a Mosh’, ‘Indians’ of ‘I am the Law’.

Daarnaast bracht hij hulde aan zijn gevallen strijdmakkers Darrel ‘Dimebag’ Abbott (Pantera) en Ronnie James Dio (Black Sabbath en Dio), wier portretten de groep flankeerden. Ook covers als ‘Got the Time’ (Joe Jackson), TNT’ (AC/DC) en ‘Antisocial’ (Trust) kregen het publiek aan het headbangen, moshen en meezingen. De oudere Graspopganger voelde zich duidelijk even terug in de eighties.

MIN: De stem van Joey Belladonna vertoonde duidelijke tekenen van ouderdom. De set kwam verder wat rommelig over en het geluid kon het op het einde niet meer honderd procent aan. Velen hoopten ook op ”Bring The Noise’, een absolute klassieker waar ze samen met rapgroep Public Enemy mee op de proppen kwamen, maar die dus niet aan bod kwam.

Sebastian Roth

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content