Ook Twenty One Pilots en Faith No More naar Rock Werchter 2022

Twenty One Pilots op Pukkelpop 2019 © Wouter Van Vaerenbergh

Rock Werchter voegt Twenty One Pilots en Faith No More toe aan haar affiche voor de editie van 2022. Eerder was al bekend dat Pearl Jam en Metallica volgende zomer op de wei van Werchter zouden spelen.

‘Twenty One Pilots is een van de grootste succesverhalen van de 21ste eeuw. Hun doorbraak Blurryface uit 2015 is het eerste album in het digitale tijdperk waarvan alle nummers volgens de Amerikaanse certificering op zijn minst goud zijn. Josh Dun en Tyler Joseph zijn dan ook rasentertainers’, zegt de organisatie. ‘En met Faith No More staat een band ‘hors categorie’ op de planken. De groep is niet alleen bijzonder, ze heeft ook een groot historisch belang. Het motto van de vijf is vrijheid, de uitkomst is moderne metal.’

De twee groepen staan beiden op zaterdag 2 juli 2022 op het festival. Pearl Jam is headliner op donderdag 30 juni, Metallica op vrijdag 1 juli. Het festival sluit af op zondag 3 juli.

Dit jaar is Rock Werchter geschrapt vanwege de coronapandemie. In de plaats is er een coronaveilig alternatief op poten gezet: Werchter Parklife. Elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van de volledige maand juli worden er concerten georganiseerd, met telkens een maximum van 2.500 bezoekers. Werchter Parklife is intussen grotendeels uitverkocht. (Belga)

Rock Werchter 2022

30 juni tot 3 juli 2022, Werchter. De ticketverkoop start op woensdag 23 juni.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content