Ook Stevie Wonder steunt Barack Obama

© Reuters

De legendarische zanger trad afgelopen weekend op tijdens Obama’s rally in Cincinnati en gaf een straatoptreden in Cleveland.

Na Bruce Springsteen en Katy Perry steekt ook Stevie Wonder zijn voorkeur voor Barack Obama niet onder stoelen of banken. De zanger gaf onder andere een concert tijdens een rally van Obama in Cincinnati.

Stevie Wonder reist -net als Bruce Springsteen- al dagenlang het land rond om stemmen te ronselen voor de huidige president. “Ik accepteer het absoluut niet dat iemand vindt dat 47 procent van de bevolking er niet toe doet”, zei Wonder vooraleer hij zijn set begon met hits als ‘Superstition’. Hij zong eerder al een duet met Michelle Obama in Miami, en toen vertelde de First Lady dat het eerste album dat ze had, er een van Stevie Wonder was. “Ik wil hem, zoals altijd, bedanken om ons te blijven plezieren met zijn muziek.”

De president zelf is ook een fan. “Hier zijn veel mensen die nog niet beslist hebben op wie ze gaan stemmen, ze wilden eigenlijk gewoon jou zien, Stevie” zei Obama al lachend in Cincinnati. “Ik kan hen geen ongelijk geven. Maar ik wil zeggen aan de mensen die nog niet beslist hebben dat dit geen keuze tussen twee kandidaten of partijen is. Het is een keuze tussen twee verschillende visies op Amerika.” Na zijn speech keerde Stevie Wonder nog terug voor enkele bisnummers, waarbij Obama zich zelfs aan enkele danspasjes waagde.

Vooraleer Wonder afreisde naar Cincinnati, bezocht hij ook onaangekondigd Cleveland. Hij speelde er een straatconcert, niet toevallig dicht bij Cuyahoga County, waar mensen al konden gaan stemmen.

Obama’s laatste dag voor de verkiezingen was helemaal volgepland: hij begon in Madison (Wisconsin) met Bruce Springsteen. Daarna trokken ze naar Columbus (Ohio) waar Jay-Z een optreden gaf. De president eindigde in Des Moines (Iowa), waar ook Michelle Obama aanwezig was. Daarna is het voor Obama nagelbijtend wachten op de resultaten. (JV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content