Ook Couleur Café verandert van datum

© Wouter Van Vaerenbergh

’s lands kleurrijkste festival wisselt van weekend met Rock Werchter en vindt plaats op 3, 4 en 5 juli.

Na Rock Werchter verandert nu ook ook Couleur Café van datum. Het kleurrijke festival, dat traditioneel eind juni wordt georganiseerd, wisselt van weekend met Werchter en zal nu plaatsvinden op 3,4 en 5 juli. De eerste namen worden verwacht tegen eind januari.

Volgens de organisatie is het niet enkel de verplaatsing van Rock Werchter dat de beslissing in de hand heeft gewerkt. “Het is waar dat 10 tot 15 procent van onze bezoekers ook naar Werchter gaat. Die mensen hadden dus moeten kiezen”, zegt woordvoerster Irène Rossi.

“Maar de nieuwe datum biedt ook het voordeel dat er meer bands beschikbaar zullen zijn: einde juni zijn veel soul-, reggae-, hip-hop- en r’n’b-bands nog niet op tournee vertrokken.” Dat de meeste examens tegen dat weekend ook definitief achter de rug zijn, is mooi meegenomen voor het festival dat elk jaar zijn tenten opslaat aan Tour en Taxis.

Voorlopig heeft de organisatie nog geen namen bekendgemaakt. “Dat is voor begin volgend jaar. Half februari begint de officiële voorverkoop, maar in de eindejaarsperiode zijn er al Kerstmistickets beschikbaar tegen voordelige prijzen”, vertelt Rossi. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content