Ook Arno en Michael Kiwanuka naar Dranouter

© /

Festival Dranouter heeft ook ‘le plus beau’, ofwel Arno, en de Britse soulzanger Michael Kiwanuka toegevoegd aan de affiche.

Arno, 66 intussen maar nog altijd even gedreven, bracht in het voorjaar zijn nieuwe plaat ‘Human Incognito’ uit. Het is intussen de vierde keer dat hij naar Dranouter afzakt. Zijn vorige passages was telkens goed voor een stomend feestje in de Westhoek.

De opvallendste nieuwe naam is die van soulsensatie Michael Kiwanuka. Op zijn nieuwe plaat ‘Love & Hate’ is het nog wachten tot eind mei.

De Brit brak in het begin van dit decennium door, onder meer dankzij Jools Holland en de prestigieuze muziektitel ‘BBC Sound of 2012’. ‘Home again’ en ‘Tell me a tale’ veroverden in geen tijd de hitlijsten en het collectief geheugen.

Hij speelt op zondag 7 augustus, net zoals An Pierlé die met ‘Arches’ ook een nieuw album klaar heeft. Opvallend, zij speelt in de kerk van Dranouter, waar het orgel wel eens een hoofdrol zou kunnen spelen in de set.

Andere nieuwe namen zijn die van Ook Nahko and Medicine For The People, Alaverdi, Will Pound & Eddy Jay, Tiny Legs Tim, Ethno Flanders en Riguelle chante Brel. Eerder bevestigden onder meer Balthazar, ZAZ, Trixie Whitley, Touist LeMC, en Dez Mona. De teller met het aantal acts staat intussen op 39. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content