Onuitgebrachte Aphex Twin-plaat digitaal verkocht via Kickstarter

Het onuitgebrachte Aphex Twin-album uit 1994, dat te koop werd aangeboden voor een monsterbedrag, zal gefinancierd worden via een kickstartersproject. Wie zich engageert, krijgt een digitale download van de unieke vinylplaat.

Deze week raakte bekend dat een unieke test pressing van een onuitgebracht album van Aphex Twin via Discogs te koop werd aangeboden voor een slordige 13.500 dollar, net geen 10.000 euro. Uiteraard een gigantisch bedrag voor de unieke vinylplaat uit 1994, getiteld ‘Caustic Window’. De eigenaar van dat album is nu samen met het label van de invloedrijke Britse artiest, Rephlex Records, tot een compromis gekomen met het electronische muziekplatform We Are The Music Makers (WATMM) om een kickstartersproject op te starten. Dat schrijft Pitchfork.

De prijs van de vinylplaat werd na onderhandelingen ook verlaagd tot 8.368 dollar. 500 Aphex Twin diehards krijgen nu de kans om mee in het project te stappen: wie 16 dollar doneert, kan een digitale download van ‘Caustic Window’ verkrijgen. Als via de crowdfundingsite het vereiste geldbedrag ingezameld wordt, dan zal de vinylplaat daarna fysiek via eBay aangeboden worden. De opbrengsten van deze verkoop zullen achteraf herverdeeld worden tussen Rephlex Records, de fans die geïnvesteerd hebben via Kickstarter en een goed doel dat nog bepaald moet worden.

Als de hele operatie is afgerond, krijgen de fans hun digitale downloads waarvoor ze betaald hadden. ‘Het is een unieke kans voor de diehards om iets te bezitten dat misschien anders nooit daglicht had gezien’, klinkt het. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content