Ontwerper legendarisch Ramones-logo overleden

Arturo Vega, het brein achter het bekende logo van de Amerikaanse punkgroep Ramones, is overleden. Hij werd 65 jaar.

De San Fransisco Bay Guardian meldt dat Arturo Vega -de Mexicaanse man die verantwoordelijk is voor het bekende logo van The Ramones- overleden is op acht juni. Het artwork, dat op menig T-shirt en heel wat ander merchandise te zien was, is zeventien jaar nadat de band het voor bekeken hield nog altijd een bestseller, en wordt beschouwd als het handelsmerk van The Ramones. De Amerikaanse schrijver en punkhistoricus Legs McNeil liet op zijn Facebookpagina weten dat de ontwerper een van de meest “optimistische en leukste mannen was waar iemand ooit op kan hopen”.

Vega werd geboren in het Mexicaanse Chihuahua, en trok later naar New York waar hij een carrière als kunstenaar of acteur nastreefde. Midden jaren zeventig maakte hij kennis met de mannen van het toen net opgerichte Ramones. De jaren daarna werd hij hun lichtman en vormgever.

In 1976 ontwierp Vega het befaamde Ramones-logo, dat gebaseerd was op het presidentiële wapen van een adelaar met pijlen en een olijftak. Omdat Johnny Ramone zo’n baseballaanhanger was, verving Vega de pijlen door een honkbalknuppel. De olijftak werd een appeltaart, omdat de bandleden er gek op waren.

Het logo was en is nog steeds een groot succes, en groeide uit tot een punk-icoon. Van Paris Hilton tot de kroost van Brad Pitt en Angelina Jolie en de ontwerpers van modeketen H&M: iedereen is fan van het Ramones-logo.

Vega bleef na de split van de Ramones actief als ontwerper. De reden van zijn overlijden is niet bekend. (JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content