Online muziekdienst 22tracks breidt uit naar Londen

De Amsterdamse streamingwebsite 22tracks heeft ook een Londens kanaal gelanceerd. 22tracks biedt 22 genrespecifieke afspeellijsten met telkens 22 nummers aan ter streaming.

De Nederlandse muziekwebsite 22tracks streamt 22 genrespecifieke afspeellijsten die wekelijks door relevante DJ’s (“selectors”) geüpdatet worden. De bedoeling is om de luisteraar wegwijs te maken in het overaanbod van muziek op het web.

De dertig Londense selectors komen voornamelijk van de radiozenders van de BBC, van Rinse FM of uit de Londense clubscène. Enkele belangrijke namen zijn Roska, Plastician, Edu, DJ Pioneer en Thristian van Boiler Room.

‘De website zoals die nu in Amsterdam en Brussel bestaat maakte het gemakkelijk om die DJ’s te overtuigen’, zegt Koen Galle, verantwoordelijke voor de Brusselse tak van 22tracks.

22 steden

De muziekwebsite startte zijn dienst eind 2009 in Amsterdam. In juni 2011 kwam er een Brussels kanaal bij, met als selectors onder andere Lefto, Murdock, Sound of Stereo en Nosedrip. 22tracks heeft nu wereldwijd 50.000 luisteraars per dag.

‘Met 22tracks Londen boren we een heel groot aantal potentiële nieuwe luisteraars aan’, zegt Galle. ‘Londen alleen heeft meer inwoners dan heel België en de selectors hebben een vast publiek. We merken nu al een groot enthousiasme op sociale media.’

Galle laat ook nog weten dat Londen niet het eindstation van 22tracks is. ‘De bedoeling is om na verloop van tijd in 22 steden een kanaal te hebben.’ (JVP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content