One Direction triomfeert tijdens uitreiking American Music Awards

© Reuters

De populaire Iers-Britse boyband One Direction is de grote overwinnaar van American Music Awards, die zondag werden uitgereikt in Los Angeles. Het vijftal werd uitgeroepen tot artiest van het jaar.

One Direction kreeg naast de titel van artiest van het jaar ook de de prijzen voor beste rock/popband en voor beste rock/popalbum. De grote favoriete vooraf was de Australische rapster Iggy Azalea, die de lijst van nominaties aanvoerde. Ze moest uiteindelijk echter genoegen nemen met twee prijzen: die voor beste hiphopartiest en die voor beste hiphopalbum (“The New Clasic”). Beste pop/rockartiest werd Sam Smith, zijn vrouwelijke evenknie Katy Perry. Perry mocht bovendien nog twee andere prijzen in ontvangst nemen, waaronder die voor “single van het jaar”.

Beyoncé mag naar huis met twee awards, eentje voor beste soulalbum (“Beyoncé”) en eentje voor beste soulzangeres. Bij de mannen ging die eer naar John Legend. De Australische boyband 5 Seconds of Summer werd uitgeroepen tot beste nieuwkomer. De American Music Awards behoren tot de belangrijkste muziekprijzen in de VS. De prijzen worden toegekend door muziekfans, die via internet hun stem kunnen uitbrengen. (BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content