Onder meer Pete Doherty en Nada Surf al eind dit jaar op het podium van Bataclan

La Bataclan © Michael Ilegems

In de Parijse concertzaal Bataclan, die op 13 november 2015 een van de doelwitten was tijdens de aanslagen in Parijs, is gestart met de renovatiewerken. “We willen de warmte en de gezelligheid van de zaal daarbij behouden”, zegt de organisatie, die van de gelegenheid gebruikmaakte om ook al de data van vier concerten aan te kondigen.

In februari maakte de uitbaters van concertzaal Bataclan al bekend dat ze hun droom weer wilden heropbouwen. Ze hoopten voor het einde van het jaar de deuren weer te kunnen openen. In een interview liet co-manager Dominique Revert weten dat het immers gewoon een kwestie van tijd was. ‘De zaal zal heropenen, zonder twijfel. Het zal enkele maanden en jaren zwaar worden, maar we gaan terug open. We geven ons niet over.’ Vandaag zijn in Parijs de renovatiewerken aan de legendarische concertzaal gestart, en beginnen de bookers langzaamaan de agenda te vullen.

Want hoewel de exacte datum van de heropening nog niet vastligt, gaf Bataclan al de data van vier concerten vrij: de Brit Pete Doherty op 16 november, de Senegalees Youssou N’Dour op 18 november, de Amerikaanse rockgroep Nada Surf op 2 december en de Franse rapper MZ op 3 december. In de loop van de volgende dagen wordt nog een reeks andere shows aangekondigd.

Het is niet duidelijk of het management van de Bataclan ook rekening gehouden heeft met de wensen van Jesse Hughes, die ten tijde van het bloedbad dat op 13 november in de concertzaal werd aangericht op het podium stond. Amper twee weken na de aanslagen liet hij door Vice optekenen dat hij met zijn Eagles of Death Metal de eerste band wil zijn die het podium van de Bataclan bestijgt wanneer de zaal de deuren opnieuw opent. “Ik was daar toen het een minuut stilviel, toen onze vrienden naar rock and roll kwamen kijken en stierven. Ik wil teruggaan en leven. I can’t wait to go back to Paris.”

(KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content