OK Go bundelt optische illusies in nieuwe videoclip

© gf

Het Amerikaanse OK Go staat bekend voor zijn inventieve videoclips. Het nieuwe meesterwerkje, voor de single The Writing’s on the Wall, is een bundeling van optische illusies.

Dat de Amerikaanse indierockers OK GO grote videomakers zijn bewezen ze al met hun creatieve clips voor nummers als White Knuckles (2010), This Too Shall Pass(2010), Needing/Getting (2012), de stopmotionclip End Love (2010) ofnog het interactieve All Is Not Lost (2011).

Ook voor de videoclip van de nieuwe single ‘The Writing’s on the Wall’ vinden de muzikanten uit Chicago en Washington DC zich opnieuw heruit. Het visueel meesterwerk is een aaneenschakeling van optische illusies waarvoor ze inspiratie haalden uit geomatrische creaties en kunstinstallaties van artiesten als Felice Varini, Georges Rousse of Dan Tobin-Smith (de man achter de Blueprint 3-hoes van Jay-Z). Het viertal heeft er zowat vijftig takes over gedaan om tot het uiteindelijke resultaat te komen. De clip is dan ook verbluffend. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content