Obama geeft ‘presidential medal’ aan Meryl Streep en Stevie Wonder

Meryl Streep laat zich bekronen © Reuters

Actrice Meryl Streep en zanger Stevie Wonder kregen uit handen van president Barack Obama de “Presidential Medal of Freedom”. Dat is de hoogste onderscheiding in de Verenigde Staten.

Obama liet meteen weten dat hij een grenzeloze bewondering koestert voor Meryl Streep. “Ik zeg het openlijk: ik hou van Meryl Streep. Ik hou van haar. Haar man weet het. Michelle weet het. Geen van hen beiden kan er iets aan veranderen”, aldus de president tijdens een plechtigheid in het Witte Huis.

Over Stevie Wonder zei de president dat het eerste album dat hij ooit zelf kocht, er eentje van de blinde zanger was. “Ik was tien, misschien 11 jaar oud, en ik kocht het met mijn zakgeld”, aldus de president. Naast Streep en Wonder kregen ook nog heel wat andere prominenten de hoogste burgerlijke eer toegekend. Het gaat onder andere om auteur Isabel Allende, journalist Tom Brokaw, actrice Marlo Thomas, wetenschapper Mildred Dresselhaus, golfer Charles Sifford en de economist Robert Solow. Choreograaf Alvin Ailey werd net als de mensenrechtenactivisten James Chaney, Andrew Goodman en Michael Schwerner postuum geëerd.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content