No Doubt komt met nieuw nummer ‘Settle Down’

Meer dan tien jaar na de monsterhit ‘Don’t Speak’ brengt Gwen Stefani met No Doubt een nieuw nummer uit. ‘Settle Down’ is de eerste single van het album ‘Push and Shove’, dat in het najaar beschikbaar zal zijn.

Gwen Stefani & co maakten hun nieuw nummer ‘Settle Down’ bekend, de eerste single van hun nieuwe album ‘Push and Shove’. Producer van de plaat is Diplo, de man die eerder al samenwerkte met M.I.A. en Santigold en recentelijk ook de sound van R&B-veteraan Usher aan een opknapbeurt onderwierp. De muziekvideo werd gemaakt door Sophie Muller, die ook verantwoordelijk was voor de regie van andere No Doubt-nummers, zoals ‘Don’t Speak’, ‘Underneath It All’ en ‘Sunday Morning’.

Tieneridool
In de jaren negentig sierde Stefani in naveltop, leren broek, bontjas en met knalrode lippenstift de muren van heel wat tienerkamers. Intussen is de frontvrouw tien jaar getrouwd met gitarist Gavin Rossdale, is ze moeder van twee en heeft ze ook als solo-artieste en ontwerpster haar strepen verdiend. Toch kon niets van dit alles de zangeres ervan weerhouden in 2008 opnieuw met No Doubt de studio in te duiken.


No Doubt werd opgericht in 1986. Een jaar later pleegde zanger John Sence zelfmoord en nam Stefani de microfoon over. In de beginjaren was de band vooral populair in eigen land, maar vanaf 1995 verwierf de groep internationale bekendheid met het album ‘Tragic Kingdom’. ‘Just a Girl’ en ‘Don’t Speak’ groeiden uit tot wereldhits. Vanaf 2004 ging Stefani als solo-artieste aan de slag.

‘Push and Shove’ zal verschijnen op 24 september. De bandleden kondigden de plaat aan met de veelbelovende woorden: ‘Ear candy coming your way!’. (AVL)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content