Nieuwe video Pharell Williams ft. Daft Punk en Edgar Wright: meesterlijke line-up

Pharrell Williams © Reuters

‘Gust of Wind’ is het nieuwe lied van Pharell Williams. De muziek en het refrein worden verzorgd door Daft Punk en de regie van de clip is in handen van Edgar Wright, de maker van onder andere ‘Hot Fuzz’. Een clash van grote namen.

R&B-ster Pharell Williams bracht op 7 oktober ‘Gust of Wind’ uit. Een liedje over zijn liefde voor een meisje. In deze nieuwste telg van zijn meest recente album ‘G I R L’ vergelijkt hij haar met de lucht. Ze is overal. Wanneer hij haar nodig heeft, is zij er meteen. Het hele nummer is doorspekt met pogingen tot poëzie en dergelijke metaforen. Of ze geslaagd zijn, moet je zelf maar oordelen.

De melodie doorheen het lied zit zeker wel snor. De vloeiende Electro beats van het Franse duo Daft Punk voelen zoals altijd heel natuurlijk aan, maar het mocht wel wat meer zijn. ‘Gust of Wind’ mist een climax. Over het algemeen is deze nieuwe creatie te braaf. Op vlak van muziek kleurt het netjes binnen de lijntjes. De computerstemmen van Daft Punk zijn een leuke afwisseling voor het alom bekende timbre van de ‘Happy’-zanger.

Regisseur van de videoclip is Edgar Wright, de man achter de Cornetto-trilogie (‘Shaun of the Dead’; ‘Hot Fuzz’ en ‘The World’s End’). Hij laat alles plaatvinden op een beboste bergkam waar Pharell wat houterig staat te bewegen. Hij is in deze clip niet echt zijn vlotte zelf die we in andere video’s te zien krijgen. De danseressen, met hun lange zijde mouwen, fleuren de boel een heel stuk op. Tegen de gewoonte in, zitten er geen zombies of dergelijke in Wrights creatie, maar wel twee grote stenen blokken. Zij stellen de Daft Punk-maskers voor en zweven wat onheilspellend boven iedereen rond. (WH)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content