Nieuwe uitdaging voor Karel Degraeve

Karel Degraeve heeft de deur van Knack Focus definitief achter zich dichtgetrokken. Vanaf maandag 27 augustus gaat hij aan de slag bij het weekblad Humo.

Karel Degraeve heeft de deur bij Knack Focus definitief achter zich dichtgetrokken. Vanaf maandag 27 augustus gaat hij aan de slag bij Humo waar hij met hoofdredacteur Wouter Vandriessche de lijnen van het magazine gaat uittekenen.

Degraeve heeft er 12 jaar opzitten bij Knack Focus. Hij zorgde er achtereenvolgens als televisiejournalist, muziekredacteur, redactiecoördinator en sinds 2011 als hoofdredacteur voor brood op de plank.

12 jaar bij Knack Focus, dan denk je spontaan aan.. ?Man, er flitsen bij die vraag meteen honderden beelden door mijn hoofd. Van collega’s, locaties, artiesten… Om er maar een paar op te noemen: ex-hoofdredacteur Patrick Duynslaegher die, meestal over een lange lunch, op een geestige en begeesterende manier zijn visie op bladenmaken uiteenzet. Mee op tour met Hooverphonic naar Tel Aviv en Jekaterinenburg (of all places) voor de afscheidsconcerten van Geike Arnaert. De eerste kennismaking met een toen nog piepjonge journalist Ben Van Alboom in een veel te chic Brussels restaurant of met rockfotograaf Charlie Dekeersmaecker tijdens een Knackfeest in Flagey. Een interview met Wynton Marsalis in het bureau van Blue Note-labelbaas Bruce Lundvall in New York. 9/11 ofte de dag waarop we collega Stefaan Werbrouck overtuigden om mee aan boord te komen. Werken aan een portrettenreeks van Belgische muzikanten met popart-kunstenaar Guy Peellaert… Mag ik het hierbij laten? Of wacht, nog één: het moment dat Roularta-CEO Rik De Nolf, ofte meneer Rik, me tijdens een lunch toevertrouwde dat hij en zijn vrouw uit elkaar groeiden. Om vervolgens, na een perfect getimde stilte, mijn verbazing weg te nemen met een welgemikte: ‘Haar handicap in het golfen wordt steeds beter dan de mijne’.

Wat was in jouw ogen je belangrijkste bijdrage aan het succes van Knack Focus? De door de redactie gedeelde aankoop van de Nespresso-machine is een mogelijkheid, maar ik laat het antwoord op die vraag liever aan anderen over.

Wat was het leukste facet aan de job van hoofdredacteur?Daar moet ik niet lang over nadenken: met de best mogelijke journalisten tot een gat in de nacht brainstormen over het best mogelijk magazine. Bij voorkeur op café, dat spreekt voor zich.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content