Nieuwe track Jack White, album in juni

Op 10 juni verschijnt Lazaretto, het nieuwe album van Jack White, later deze maand verschijnt de titeltrack daarvan al op single. Het instrumentale voorsmaakje High Ball Stepper – met video – doet alvast veel goeds verhopen.

Het nieuws werd dinsdag bekendgemaakt door Whites eigen label, Third Man Records. High Ball Stepper doet alvast vaagweg denken aan de sound van Another Way to Die, het nummer dat de voormalige voorman van The White Stripes met Alicia Keys zong voor de Bondfilm Quantum of Solace. De behoorlijke abstracte video bulkt van de boxen en – wat had u gedacht – het blauw.

White laat zich ook weer van zijn beste heb-ik-je-daar-vinylverzamelaarkantje zien. Lazaretto komt aan een normale winkelprijs uit op zwart vinyl. Er komt maar één limited edition, zo belooft het persbericht plechtig, en die is naar aloude gewoonte zeer verzorgd, maar alleen verkrijgbaar voor de waxjunkies die een abonnement nemen op de Vault-series van zijn label (60 dollar, plus nog eens 20 dollar voor de verzendkosten). Daarvoor krijg je dan wel de plaat met andere artwork op blauw-witvinyl, een single met twee vroege demo’s van Lazaretto, en dan is er nog een boekje met teksten, muzieknotaties en nog meer artwork. En nog een postkaart die er zeer vintage zal uitzien, alsof ze honderd jaar geleden is gedrukt. Retro, weet u wel. Maar vooral dus: High Ball Stepper klinkt alvast niet slecht. (KJ)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content