Nieuwe songs Lana Del Rey online

Op het nieuwe album van Lana Del Rey is het wachten tot 1 mei. Maar nu al werden zes nieuwe nummers uit Ultraviolence gelekt.

Eind vorig jaar werd de harde schijf van de zangeres gestolen met demo’s van de songs van Ultraviolence. Sindsdien duikt er steeds meer nieuw materiaal op. Zo verscheen onlangs Behind Closed Doors en nu loste de zangeres zes nieuwe nummers via Soundcloud.

Ultraviolence is de opvolger van Born To Die, het album waarmee ze doorbrak. De plaat bracht onsterfelijke hits voort als Video Games en Born To Die en Del Rey werd geprezen voor haar typerend stemgeluid en haar retrosound. Op het album experimenteert ze ook met elektronica en r&b. Er werden wereldwijd vijf miljoen exemplaren van verkocht.

Het nieuwe album Ultraviolence – naar een zin uit het bekende boek A Clockwork Orange – belooft alvast een nieuw geluid. “Ik bevind me qua songwriting op een spiritueler niveau”, zegt de zangeres hierover. “Het nieuwe album is akoestischer, maar nog altijd donker en erg filmisch”. Del Rey zegt zelf erg tevreden te zijn over het album.

Nochtans bekende ze een tijd geleden dat ze heel erg worstelde met de opvolger voor haar succesvol album Born To Die. Twee jaar geleden gaf ze zelfs aan te willen stoppen met haar muziekcarrière om haar mode-en filmambities waar te maken. Daar is ze nu van teruggekomen en met Dan Auerbach onder de arm als producer, is ze klaar voor een muzikale herovering. De zanger en gitarist van The Black Keys kreeg vorig jaar nog een Grammy voor producer van het jaar.

Deze zomer zakt Lana Del Rey voor haar nieuwe tour af naar Europa. Of de zangeres ook naar België komt, is nog afwachten. Beluister hieronder de nieuwe songs:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content