Nieuwe single voor Iggy & The Stooges

Oude knar Iggy Pop heeft zijn Stooges opgetrommeld voor een nieuw album, 40 jaar na hun laatste wapenfeit ‘Raw Power’. ‘Ready to Die’ ligt op 30 april in de winkelrekken. Beluister ‘Burn’, de eerste single uit dat album.

Oude knar Iggy Pop heeft zijn Stooges opgetrommeld voor een nieuw album, 40 jaar na hun laatste wapenfeit ‘Raw Power’. ‘Ready to Die’, het vijfde studioalbum (‘The Weirdness’ van The Stooges inclusief), ligt op 30 april in de winkelrekken. De eerste single ‘Burn’ is nu al te beluisteren.

Van het oorspronkelijke collectief werd enkel Ron Asheton vervangen. Hij overleed in 2009. Zijn plaats als gitarist werd ingenomen door James Williamson. Achter de drumkit zit nog altijd Scott Asheton en aan de microfoon podiumfenomeen Iggy Pop, die nog maar weinig van zijn oude streken verloren heeft.

‘Een echte groep maakt ook straffe albums op hun oude dag’, zegt de frontman. Beluister het rauwe ‘Burn’ en oordeel zelf.

Het legendarische album ‘Raw Power’ was destijds een van de eerste punkplaten uit de muziekgeschiedenis, en bij uitbreiding misschien wel een van de beste. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content