Nieuwe single Panda Bear bij Kompakt

Panda Bear, medestichter van muziekgroep Animal Collective, brengt de nieuwe single ‘Surfer’s Hymn’ uit op het Keulense platenlabel Kompakt. Op 18 april komt zijn album ‘Tomboy’ eindelijk uit.

De experimentele elektronische muziek van Animal Collective zit erg in de lift. Dat blijkt ook uit het succes van Panda Bear. De Amerikaanse muzikant werkt al sinds vorig jaar aan zijn nieuwe soloplaat ‘Tomboy’, maar laat zijn fans nog wachten tot 18 april. Daarom lanceerde de artiest al drie 7″ vinyls uit zijn album op verschillende platenlabels. Hij bracht de titeltrack ‘Tomboy’ uit op het Amerikaanse Paw Tracks, ‘You Can Count On Me’ op het Britse Domino Records en ‘Last Night At The Jetty’ op het Britse FatCat Records.


Voor zijn vierde en laatste single ‘Surfers Hymn’ koos Panda Bear voor een Duits label, dat vooral gericht is op elektronische muziek. Kompakt Schallplatten is gelegen in Keulen en werd opgericht door Michael Mayer, Wolfgang Voigt en Jürgen Paape. Sommigen vinden het vreemd dat Panda Bear voor dit label koos, maar het is best logisch als je bedenkt dat hij zelf elektronische muziek maakt. ‘Surfer’s Hymn’ komt op 14 maart uit.


Wie benieuwd is naar de klanken van Kompakt kan op 26 maart in de Silo in Leuven terecht. Dan komt Michael Mayer himself plaatjes draaien in het gezelschap van Jennifer Cardini.


Beluister hier de derde single uit ‘Tomboy’: ‘You Can Count On Me’ op Domino Records.Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Astrid Snoeys

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content