Nieuwe Radiohead op soundtrack van Paul Thomas Anderson’s ‘Inherent Vice’

© Koen Keppens

‘Spooks’, het ‘nieuwe’ instrumentale nummer van Radiohead, staat op de soundtrack van ‘Inherent Vice’, de nieuwe film van Paul Thomas Anderson.

Vorige maand was Radiohead-frontman Thom Yorke nog redelijk kwistig om met voornamelijk cryptische info rond het nieuwe album van de band. Een van die nummers ‘Spooks’ wordt ontleend voor de nieuwe prent van regisseur Paul Thomas Anderson. De instrumentale track is van de hand van gitarist Jonny Greenwood.

Fonkelnieuw is ‘Spooks’ niet. De instrumentale track werd al live gespeeld (zie lager), maar nooit officieel uitgebracht

Greenwood leverde eerder songs voor andere films van Anderson: ‘There will be blood’ en ‘The Master’, twee meesterwerken.

‘Inherent Vice’, net voorgesteld op het New York Film Festival, is gebaseerd op de gelijknamige roman van Thomas Pynchon en speelt zich af in de jaren zeventig. Na een lange afwezigheid, duikt Sportello’s ex-vriendin weer op met een idee. Ze is op dat moment de minnares van de steenrijke Mickey Wolfmann. Het plan is om hem te ontvoeren en in een psychiatrische instelling te steken.

Joaquin Phoenix, Josh Brolin, Owen Wilson, Katherine Waterston, Reese Witherspoon, Benicio Del Toro, Martin Short en Jena Malone Read sieren de aftiteling. Radiohead dus ook de soundtrack, net als Neil Young, Sam Cooke en een rist andere artiesten. (Zie onderaan voor de volledige soundtrack.) (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Volledige soundtrack:

1. Dreamin’ On a Cloud – The Tornados

2. Rhythm of the Rain – The Cascades

3. Vitamin C – Can

4. Soup – Can

5. Simba – Les Baxter

6. Spooks – Radiohead

7. Burning Bridges – Jack Scott

8. The Throwaway Age – Bob Irwin

9. Gilligan’s Island Theme – Sherwood Schwartz and George Wyle

10. Harvest – Neil Young

11. Here Comes the Ho-Dads – The Markettts

12. Electricity – Cliff Adams

13. Never My Love – The Association

14. Les Fleur – Minnie Riperton

15. Journey Through the Past – Neil Young

16. Sukiyaki – KYU Sakamoto

17. Adam-12 (Themes and Cues) – Frank Comstock

18. (What A) Wonderful World – Sam Cooke

19. Amethyst – Jonny Greenwood

20. Any Day Now – Chuck Jackson

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content