Nieuwe Pukkelpoptent staat recht, extra veiligheidsmaatregelen op terrein

© Twitter/Pukkelpop

Pukkelpop heeft na een nachtje doorwerken een nieuwe Clubtent opgebouwd. Chokri Mahassine heeft ook bijkomende veiligheidsmaatregelen aangekondigd, met extra verankeringen, een permanente weerman en een nieuwe keuringsinstantie.

Pukkelpop kan van start gaan. De organisatie heeft de hele nacht doorgewerkt om een nieuwe Clubtent op te bouwen, nadat de oorspronkelijke tent door een hevige stormwind was ingestort. Daarnaast heeft organisator Chokri Mahassine tijdens een persconferentie extra veiligheidsmaatregelen toegelicht. Zo komen er extra verankeringen, een permanente weerman en een bijkomende keuringsinstantie.

‘Hoogste veiligheidsnormen’

Burgemeester Hilde Claes van Hasselt gaf toe dat de gebeurtenissen van dinsdag haar kopzorgen hebben bezorgd. “Als je weet hoe minutieus we alle normen checken, die overigens tot de strengste ter wereld behoren, dan is het ongelooflijk dat dit is kunnen gebeuren. We nemen daar echter geen genoegen mee en zullen nogmaals de grenzen verleggen.” Zo worden er dubbele piketten geplaatst aan iedere tent en worden ook de ankers verdubbeld. Er komt een lokaal weerstation op het festivalterrein, dat permanent bemand wordt door Meteowing.

“Naast de officiële controle-organisatie hebben we een tweede externe dienst aangesteld, die iedere morgen alle installaties zal herkeuren”, aldus Chokri. “De Pukkelpoppers hebben recht op de hoogste veiligheidsnormen. We garanderen dus de meest veilige situatie die mogelijk is. Alleen zo kunnen we van Pukkelpop een echt feest maken.

Nieuwe Clubtent

De organisatie van Pukkelpop liet geen gras groeien over het incident waarbij dinsdag een Clubtent omwaaide. Een team van dertig tot veertig mensen bundelde afgelopen nacht de krachten om de nieuwe tent op te trekken, die deze keer rood kleurt (in plaats van blauw). De tent onderging al een veiligheidsinspectie, en krijgt dus net als alle andere installaties morgenochtend een laatste herkeuring.

Vanavond vindt traditiegetrouw de openingsparty plaats. Festivalgangers met een combi- of donderdagticket kunnen vanaf 18u00 het terrein op, om 20u00 start de eerste DJ set in de Boiler Room. De deuren van de camping gaan al om 12 uur open. Donderdag staan de allereerste concerten geprogrammeerd om 11.20 uur. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content