Nieuwe My Bloody Valentine nog voor dit najaar

Shoegazeprimitieven My Bloody Valentine kondigen de langverwachte opvolger aan van Loveless, hun album uit 1991, dat vaak wordt beschouwd als het hoogtepunt van het shoegaze-genre.

De nieuwe plaat zou voor de jaarwisseling, maar liefst 21 jaar na Loveless, beschikbaar moeten zijn op het internet. De plaat zou bestaan uit nummers die tussen 1991 en nu zijn geschreven. Na Loveless ging de band immers uit elkaar, in 2007 volgde de officiële reünie. Na het nieuwe album volgt, als we Kevin Shields (frontman van de band) mogen geloven, nog een ep met gloednieuw materiaal.

Fans van Loveless zullen niet teleurgesteld zijn met het nieuwe materiaal, aldus Shields. “Ik denk dat onze fans zich met deze plaat meteen verbonden zullen voelen. De weinige mensen die al een paar nummers hebben gehoord denken dat de plaat vreemder klinkt dan Loveless. Ik denk dat niet. Ik heb het gevoel dat deze plaat ons opnieuw helemaal vrij laat, wat nodig is.”

In juni liet Shields in een interview al vallen dat de nieuwe plaat zou zijn geïnspireerd door The Beach Boys. “Ik wilde weten wat er zou gebeuren als ik op een meer impressionistische manier te werk zou gaan, wanneer ik de dingen pas samen zou laten komen op het einde. Ik denk dat ik misschien wel wat beïnvloed ben door The Beach Boys’ Smile indertijd.”

My Bloody Valentine kondigde meteen ook een headlineract op Tokyo Rocks aan in mei ’13. Over data iets dichter bij de deur is momenteel nog niets geweten. (RL)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content