Nieuwe injectie in Tidals ‘exclusief’ archief met Beyoncé en Minajs videoclip ‘Feeling Myself’

© gf

‘Feeling Myself’, een collaboratietrack tussen Nicki Minaj en Beyoncé verscheen maandag exclusief op Jay Z’s streamingservice Tidal. Een actie om de steeds dieper vallende cijfers op te krikken? Misschien.

De muziekdienst Tidal die Jay Z samen met een handjevol andere topartiesten op 31 maart 2015 lanceerde, zou je niet alleen van het schuldgevoel na het streamen verlossen, maar ook een aantal exclusieve voordelen bieden. Dat bleek niet genoeg. De site verdween namelijk uit de top 750 van de meest gedownloade apps, maar toch zijn het net die extra’s waarmee de Amerikaanse rapper het publiek naar zich toe wil trekken. Zowel in het verheden als in het heden, zo blijkt.

Muziekvideo’s

Naast zijn bevallige vrouw en haar (in de clip) BFF mevrouw Minaj, die met in elkaar gehaakte armen hamburgers eten en frietjes in elkaars mond proberen te keilen, maakten ook andere sterren hun opwachting.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zo stuurde bijvoorbeeld Rihanna de videoclip voor American Oxygen via die weg op 6 april de wereld in, na haar verschijning op het March Madness festival in Indianapolis.

Madonna deed hetzelfde, maar dan met de preview voor de video van haar Ghosttown. En natuurlijk wilde ook Beyoncé haar steentje bijdragen aan het initiatief van haar man; zij voorzag met Die With You een ode aan de rapper, als Tidal-promotie en voor hun zevenjarig jubileum. Jammer dat deze voorbeelden praktisch allemaal daags nadien al beschikbaar waren op andere plaatsen van het net.

Filmmateriaal

Het muziekplatform geeft je echter niet alleen toegang tot muziek, aangezien zowel het filmdebuut van Erykah Badu als dat van Daft Punk er terug te vinden zijn. Soulstem Badu overhandigde begin april dit jaar They Die By Dawn, een Western van 50 minuten, die het rauwe leven van een Afro-Amerikaanse cowboy toont. Daft Punk bood Electoma aan, waarin twee robots een poging ondernemen om ‘menselijk’ te worden. De film dateert wel al uit 2006, maar is praktisch nergens te vinden.

Ook Jack White draagt op zijn beurt bij aan Tidals filmarchief met de eerste verschijning ooit van The White Stripes op televisie. Op Detroit Public TV’s Backstage Pass show in 2000.

Playlists

Terug naar muziek: naast afzonderlijke tracks presenteert Jay Z ook een aantal playlists, opgesteld door bekende artiesten. Coldplay kiest daarbij voor tien nummers die “een belangrijke rol gespeeld hebben in de totstandkoming van de band”, Beyoncé deelt haar “festival favourites” en James Aldean bezorgt zijn grootste partyschijven.

Of Jay Z zijn Tidal op deze manier nieuw leven zal inblazen, hangt uiteraard af van de consument. U kiest namelijk zelf of u 9,99 of 19,99 euro per maand (voor een premium abonnement) wil betalen voor deze extra’s. Oh ja, en uiteraard ook voor de muziek. (EDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content