Nieuwe abum Pink Floyd wordt meteen het laatste

© Reuters

Het in november te verschijnen nieuwe album van Pink Floyd wordt ook het laatste van de Britse megaband, zo heeft zanger/gitarist David Gilmour tegenover de Britse openbare omroep BBC gezegd.

Het werkstuk is ook een hommage aan de in 1998 overleden toetsenist Rick Wright.

“Endless River” bevat voornamelijk (opgekalefaterd) instrumentaal materiaal dat was ingeblikt naar aanleiding van het laatste studio-album van Pink Floyd, “The Division Bell”, dat in 1994 is verschenen. Toen maakte toetsenist Rick Wright nog deel uit van de groep.

Gillmour zei het “vrijwel zeker” te zijn dat “Endless River” het laatste album van de in 1965 opgerichte groep wordt.

Bijgetreden door het enig andere overgebleven groepslid en ook laatste overblijver van de originele bezetting, drummer Nick Mason, beklemtoonde Gilmour dat het nieuwe album een hulde is aan Wright. De toetsenist was volgens de zanger/gitarist “onderschat door het publiek, door de media, en ik haat het te moeten zeggen, door onszelf”.

Mason beaamde dit laatste: “Ik gaf hem niet noodzakelijk altijd (de appreciatie die) hem toekwam”. “Endless River” is een “goede kans om (Wright) te erkennen, herdenken en hem misschien wat krediet te geven, zij het wat laat”.

(Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content