Nieuw werk Blur in aantocht

© Reuters

Naast tal van zijprojecten is zanger Damon Albarn ook met zijn oude groep Blur in de studio gekropen. Dat meldt hij in een interview met het Britse muziekblad NME.

Sinds de reünie in 2009 speelde britpopgroep Blur enkele concerten en bracht het een single uit speciaal voor Record Store Day, maar daar bleef het bij. Tot nu. Frontman Damon Albarn geeft in een interview aan NME magazine toe dat de groep al enkele keren is samengekomen in de studio en daar een nieuw nummer heeft opgenomen.

Het betreft een samenwerking met de dichter Michael Horovitz. Tijdens de rellen in Londen kwam de toekomst van een festival in de wijk Notting Hill in het gedrang waardoor Blur een protestsong heeft geschreven met de dichter. Het werd een spoken word stuk dat afgelopen zomer werd opgenomen.

In het interview sprak Albarn over concerten buiten Engeland, maar hij gaf meteen daarna toe nog te moeten bekijken hoe Blur in zijn agenda past. Momenteel ligt zijn focus op twee projecten: Rocketjuice & The Moon, een groep waarin ook Red Hot Chili Peppers bassist Flea speelt, en The Good The Bad & The Queen, dat binnenkort een eenmalig concert geeft voor Green Peace.

Al bij al nog geen concrete plannen dus, maar Albarn liet duidelijk verstaan ‘een goed gevoel’ te krijgen wanneer hij weer met Blur speelt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content