Nieuw seizoen De Munt focust op identiteit

© Belga

Rode draad van het programma 2011-2012 van het Brusselse operahuis De Munt wordt identiteit.

De Munt heeft voor identiteit gekozen als rode draad doorheen het nieuwe seizoen 2011-2012. Op het programma staan opera, dans, jongerenprojecten, theater, concerten en recitals. Een van de blikvangers wordt “Oedipe” van de Roemeense operacomponist George Enescu. Dat heeft directeur Peter de Caluwe bekendgemaakt tijdens een persconferentie.

Op zoek naar onze identiteit in verscheidenheid wordt het centrale thema. Die keuze wordt wellicht het best geïllustreerd door het magnum opus van Enescu, de belangrijkste Roemeense componist uit de 20ste eeuw, Oedipe. Het is het enige werk uit de operaliteratuur dat het volledige leven van koning Oedipus beschrijft.

Andere geplande opera’s zijn ‘Krol Roger’ van Szymanowski, ‘Médée’ van Cherubini, Strauss’ ‘Salome’, Herheims ‘Rusalka’, Perraults ‘Cendrillon’, de Belgische creatie ‘Thanks to my Eyes’, ‘Othello’ van Shakespeare, Ariosto’s ‘Orlando’ en Verdi’s ‘Trovatore’.

DanceXmusic

Hoewel operacreatie centraal staat in de missie van De Munt, zijn er ook hedendaagse dansprojecten. Anne Teresa de Keersmaeker is te gast met het tweede deel van haar Avignonavontuur en ze herneemt haar bewerking van Steve Reichs ‘Drumming’. Ook Sasha Waltz is opnieuw in huis met de productie ‘Continu’ net als Sidi Larbi Cherkaoui die een ode brengt aan Debussy. Daarnaast is er ook de tweede editie van “danceXmusic”.

Verder is er ook een nieuwe concertcyclus gewijd aan Claude Debussy, van wie de geboorte in 2012 150 jaar geleden zal zijn. Ook Beethoven en de laatste drie symfonieën van Mozart worden geprogrammeerd. In de recitals worden de cycli ‘Die schöne Magelone’ met Christian Gerhaher en Schumanns ‘Liebeslieder’ gebracht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content