Nieuw album voor Shakira

Hoewel Shakira zich op haar vorige album van haar commercieelste kant liet zien, heet de nieuwe plaat Sale el Sol, stukken authentieker te zijn.

Volgens The New York Times verkent de zangeres “nieuwe gebieden”.

Shakira mag zichzelf dan een she wolf noemen, een geldwolf is ze alleszins niet volgens de website van de Amerikaanse krant The New York Times. Hoewel de Colombiaanse zangeres zich op haar vorige album van haar commercieelste kant liet zien, heet de plaat Sale el Sol stukken authentieker te zijn.

In plaats van met grote producers te werken, heeft Shakira ditmaal haar toevlucht genomen tot een obscure Dominicaanse studio. Of dat ook werkelijk te horen is op het nieuwe album, integraal te beluisteren op haar Facebookpagina, valt te betwijfelen. Wel gebruikt de artieste ditmaal opvallend minder dancebeats en meer Spaanse teksten dan op haar vorige – maar niemand heeft gezegd dat je een exacte kopie van Gaga moet zijn om toch commerciële muziek te maken.

Veel eerder dan een compleet nieuwe weg in te slaan, lijkt het erop dat de zangeres een collage maakt van de rest van haar carrière in haar nieuwe songs – een beetje Pies Descalzos in Sale el Sol, een beetje Laundry Service in Tu Boca, een beetje She Wolf in Islands, enzovoort. Niet noodzakelijk slecht nieuws voor Shakirafans dus: haar vooral aan het mannelijk libido appellerende voorkomen ten spijt, heeft ze in het verleden vaak aanstekelijke en kwalitatieve popnummers afgeleverd. De New York Times-kop met de mededeling dat de Latina nieuwe gebieden zou verkennen, lijkt echter toch wat overdreven.

Wie zelf een oordeel wil vellen over de al of niet commerciële aspiraties van Shakira, kan op 12 december proberen binnen te dringen in haar uitverkochte concert in het Sportpaleis, of gewoon hier luisteren naar haar nieuwe single.

Dieter Brusselaers

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content