Nieuw album van Elbow in de maak

© Koen Keppens

De Britse band Elbow legt de laatste hand aan hun zesde studioplaat. De opvolger van ‘Build A Rocket Boys!’ uit 2011 komt uit in maart 2014.

De opvolger van het Mercury Prize-genomineerde ‘Build A Rocket Boys’ uit 2011 is zo goed als klaar. ‘We moeten de songs nog wat finetunen’, zegt zanger Guy Garvey. ‘Maar als we de plaat nu al zouden uitbrengen, dan zou ze fantastisch klinken.’ Dat belooft. Deadline voor het zesde album van Elbow is maart 2014. ‘We gaan alle tijd gebruiken om alles tot in de puntjes uit te werken.’

Volgens de sympathieke frontman zitten er enkele zware thema’s in de songs. Kan ook niet anders met vijf bandleden die de kaap van 40 jaar naderen. ‘Als je veertig bent, dan kijk je terug op de persoon die je al die jaren sinds je jeugd bent geworden’, aldus Garvey. ‘En je vraagt je ook af hoe de rest van je leven er gaat uitzien.’

De plaat, voor een groot stuk opgenomen in de eigen Blueprint-studio’s in Manchester, wordt net als de vorige twee langspelers geproducet door toetsenist Craig Potter. ‘Ik denk dat de luisteraars naderhand voelen dat de albums het gezamelijke werk is van goeie makkers’, zegt hij nog. Wat ons betreft tot op Rock Werchter. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content