Nieuw album Nick Cave & The Bad Seeds in aantocht

Op 18 februari 2013 verschijnt ‘Push the Sky Away’, het nieuwe album van Nick Cave & The Bad Seeds, dat al meer dan vier jaar op zich liet wachten. Bekijk hier de teaser.

Het bleef enkele jaren verdacht stil rond wat nog steeds hét project is van grote meneer Nick Cave. Cave werkte de laatste jaren aan het tweede album van Grinderman, en leverde een heleboel soundtracks af. Maar het is alweer van 2008 geleden dat we nog iets vernamen van The Bad Seeds, dat toen met Dig, Lazarus, Dig!!! op de proppen kwam. Droog uw tranen, want in 2013 belooft het opnieuw behoorlijk te knallen.

Push the Sky Away, zo zal Nick Cave & The Bad Seeds’ nieuwe (en vijftiende!) langspeler heten. Het album, dat in het zuiden van Frankrijk werd opgenomen in La Fabrique, een tot studio omgebouwd landhuis uit de 19e eeuw, zou volgens de band uitblinken in zijn subtiliteit en zo misschien wel het knapste Bad Seeds-album tot nog toe worden. ‘Als ik de versleten metafoor ‘elk album is zoals een kind’ nog eens van onder het stof haal, dan is Push The Sky Away de spookbaby in een incubator en de Warren Ellis’ loops zijn zachte, schokkerige hartslag’, schreef de immer poëtische Cave.

Een filmploeg verzamelde beelden van de opnames van Push the Sky Away, die nu te zien zijn in een teaser. Onder een fragmentarische aaneenschakeling van hilarische beelden dreunt vier minuten lang een dreigende basnoot, wat het filmpje een beklemmende indruk geeft. Sfeermakers zijn The Bad Seeds natuurlijk altijd al geweest. ‘Ik kom de studio meestal binnen met een handvol vormloze ideeën,’ zei Cave onlangs, ‘het zijn de Bad Seeds die er wonderen van maken.’

Op 18 februari 2013 ligt Push the Sky Away in de winkel, en zullen we weten hoe Nick Caves nieuw geesteskind zal klinken. Op 3 december verschijnt de eerste single, We No Who U R. Wij zijn in afwachting daarvan alvast fan van de hoes. (RL)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content