Nieuw album Eminem op 22 juni

Amerikaanse rapper Eminem komt op 22 juni met zijn nieuwe album ‘Recovery’.

Eminem heeft de releasedatum van zijn nieuwe plaat Recovery aangekondigd. Het kleinood zou op 22 juni in de winkel moeten liggen. Volgens de omstreden Amerikaanse rapper klinkt Recovery heel anders dan zijn vorige albums.

‘Eigenlijk wou ik met Relapse 2 op de proppen komen’, verklaarde de blanke hiphopper. ‘Maar toen ik, samen met producers DJ Khalil, Just Blaze, Jim Jonsin en Boi-1Da., aan de opnames bezig was, begon het idee van een vervolg op Relapse me steeds minder zinvol te lijken. Plots wou ik liever een totaal nieuw album maken. De muziek die toen ontstond, verschilde heel erg van die op Relapse. Daarom vond ik dat de plaat zijn eigen titel verdiende.’

Eminem haalde in 2009 nog het wereldnieuws door een ‘samenwerking’ met de Britse komiek Sacha Baron Cohen. Tijdens een MTV Awardsshow kwam die laatste, verkleed als Brüno, de zaal binnengevlogen om uiteindelijk halfnaakt op de blanke rapper te landen. Waarop die, samen met zijn gevolg, verontwaardigd de zaal uitstormde. Later bleek dat het allemaal opgezet spel was en dat Em vooraf wel degelijk wist wat er ging gebeuren.

Wereldwijd verkocht de geblondeerde hiphopper al bijna tachtig miljoen platen. Met Relapse maakte Eminem vorig jaar zijn comeback na een ernstige verslaving -en een bijna fatale overdosis- aan pijnstillers.

Uit nostalgie nog eens Eminem’s The Way I Am:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Freek Lauwers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content