Nick Cave als gladiator in nieuwe Grinderman-clip

Zijn scenario voor ‘Gladiator 2’ mag dan wel door Hollywood afgewezen zijn, in de absurde maar entertainende nieuwe clip van bluesrockgroep Grinderman speelt Nick Cave zélf voor gladiator.

De eerste clip uit de in september te verschijnen nieuwe studioplaat van Nick Cave’s bluesrockband Grinderman staat online. John Hillcoat – waarmee Cave al samenwerkte voor de films ‘Ghosts…of the Civil Dead’, ‘The Proposition’ en ‘The Road’ – regisseerde de bizarre video bij de single ‘Heathen Child’.

In die clip zijn Nick Cave en de zijnen te zien als gladiatoren met ‘laserogen’. Geen toeval, want na het succes van de film ‘Gladiator’ uit 2000, engageerden regisseur Ridley Scott en hoofdrolspeler Russel Crowe de Australische singer-songwriter om het scenario voor een opvolger uit te denken en neer te pennen.

Aan fantasie geen gebrek in Cave’s script. Russel Crowe’s personage Maximus -gestorven in de eerste film – vecht in het hiernamaals met Romaanse goden, wordt daarna gereïncarneerd én onsterfelijk gemaakt. Uiteindelijk voert Maximus een leger aan in de tweede wereldoorlog, en gaat hij zelfs op wandel in het Pentagon.

Ridley Scott vond het een “briljant stukje storrytelling”, maar achtte het té absurd naar Hollywood-normen. En gezien de wel erg – euh – absurde nieuwe gladiatorclip van Grinderman, kunnen we moeilijk anders dan hem gelijk geven. Maar een ‘briljant stukje entertainment’ is het dan weer wel. Wat ons betreft één van de meest memorabele muziekvideo’s van het jaar. Bekijk hem hier.

Wat denkt U? Cinematografisch ‘onverantwoord’ of pure fun?

Michael Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content